Den Dolder

Eekhoornlaan 43

Verkocht onder voorbehoud
Vraagprijs € 800.000,- k.k.
  • Woonoppervlakte 150 m2
  • Perceeloppervlakte 450 m2
  • Inhoud: 593 m3
  • Bouwjaar: 1974
Vragen of een bezichtiging plannen? Neem contact op met Roland
Vragen of een bezichtiging plannen? Neem contact op met Roland

Roland de Ruiter

Eigenaar Amersfoort
Register Makelaar - Taxateur

  • 06 - 53 64 63 44
  • deruiter@deruitermakelaarshuis.nl
  • Kamp 6, 3811 AR Amersfoort

Omschrijving

Op zoek naar een royale, stoere en goed onderhouden twee-onder-één kapwoning met brede stenen garage, diepe oprit voor meerdere auto’s en een grote zonnige voor- en achtertuin op 450 m2 grond? Maak dan snel een afspraak want gezinshuizen van dit kaliber en zo’n groot perceel worden niet vaak aangeboden. De huidige eigenaresse woont er al bijna 50 jaar en heeft genoten van de ruimte in en om het huis en de groene, centrale en kindvriendelijke ligging in het dorp. Op loopafstand bevinden zich diverse dagelijkse voorzieningen, het NS-station, basisscholen en uitgestrekte wandelbossen.

Voor kinderen ligt direct om de hoek het speelterrein “de Torteltuin” met trapveldje, een zandbak en speeltoestellen. Op loopafstand bevindt zich tevens het “Okkerbos” met enkele stuifduinen en de natuurgebieden van het Utrechts Landschap.
De combinatie van rust, een kindvriendelijke woonomgeving, ruimte en een groene maar ook centrale ligging maakt dit een familiehuis bij uitstek.

Indeling:
Zij-entree met luifel, hal met open trap, meterkast, toilet en toegang tot een handige kruipruimte (110 cm hoog) die ook als extra opslag wordt gebruikt. Royale Z-vormige woon- / eetkamer van 47 m2, waarbij de zithoek over de fraaie voortuin uitkijkt en de eetkamer met convectorput en schuifpui zicht biedt op de diepe groene achtertuin. Doordat het zijraam op het zuid-westen zit is de eetkamer heerlijk zonnig en licht. De open U-vormige keuken met vernieuwde apparatuur, eetbar en tuindeur heeft zich in de afgelopen 50 jaar ruimschoots bewezen; hier kunt u naar eigen inzicht weer iets moderns van maken en wellicht integreren met de eethoek, zodat er een grote woonkeuken ontstaat. De begane grond is voorzien van plavuizen en vloerisolatie; de open haard is buiten gebruik gesteld.

Eerste verdieping:
Ruime overloop met zijraam, de royale L-vormige hoofdslaapkamer ligt aan de tuinzijde en is voorzien van drie gevelramen en een wastafel. Aan de voorzijde liggen nog 2 ruime slaapkamers van circa 10 m2, waarvan één met balkon en wastafel. Centraal bevindt zich een moderne badkamer (2015) voorzien van een ligbad, ruime inloopdouche met glasdeur, hangend toilet, wastafelmeubel, was- en droogmachineaansluiting en een designradiator.

Tweede verdieping:
Dankzij de hoge kapconstructie biedt deze zolderetage enorm veel ruimte bestaande uit een overloop met zijraam, opstelling CV-HR-combiketel (Remeha, 2010) en toegang tot een inloopberging annex ‘Doka’. Aansluitend nog 2 grote slaapkamers van 10 en zelfs 18 m2, beide met wastafel en een brede dakkapel. Hierdoor zijn de kamers heerlijk licht en ruim en kijken vrij uit over de groene omgeving. Tot slot bevindt zich achter de knieschotten nog veel bergruimte.

Centrale ligging:
Kenmerkend voor de locatie is de zeer groene en kindvriendelijke woonomgeving, op loopafstand van wandelbossen van het Utrechts Landschap en het centrum van Den Dolder met een compleet winkelbestand, gezellige horeca, en het NS station. Scholen en sportaccommodaties bevinden zich in de directe omgeving. Het Utrecht Science Park (met het Universiteitscentrum De Uithof en het UMC) is op plezierige fietsafstand en uitvalswegen naar Amersfoort en Utrecht zorgen voor uitstekende bereikbaarheid per auto.

Bijzonderheden:
* Bouwjaar 1974, dakgoten, daken dakkapellen, garagedak en riolering in de voortuin zijn in het verleden vernieuwd
* Extern schilderwerk uitgevoerd in 2024
* Gevels zijn in 2023 professioneel gereinigd en geïmpregneerd
* Garage : 4 meter breed met een elektrische deur, een uitstortgootsteen en verwarming
* Diepe oprit, geschikt voor 5 auto’s
* Perceeloppervlakte 450 m²; het op 1 na grootste 2/1 kap perceel in de straat!
* Energielabel C, vloer-, dak-, en spouwisolatie aanwezig alsmede dubbel glas.

Locatie

Streetview

Zonnestand

Heeft u niet kunnen vinden wat u zocht?

Laat dan een automatische zoekopdracht achter!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak plannen? Bel ons dan gerust op of stuur ons een e-mail bericht. Dan reageren wij zo spoedig mogelijk!

"*" geeft vereiste velden aan

Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp